Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Campania de recoltare a culturilor de I grupă continue.

  Specialiștii Secției Agricultură și Alimentație în săptămâna curentă au efectuat vizite de lucru în teritoriu privind monitorizarea procesului de recoltare și respectare a măsurilor de prevenire a incendiilor în perioada de recoltare.

  Majoritatea producătorilor agricoli din raionul Fălești s-au încadrat pe deplin în recoltarea culturilor de I grupă, în special a grâului, orzului și a rapiței. La moment  s-au recoltat: grâu - 6912 ha, orz de toamnă și primăvară - 1240 ha, rapiță - 2703 ha.

  • 20230719_115319
  • 20230719_123151
  • IMG_20230719_115500

  În urma vizitelor efectuate în gospodăriile raionului, estimările specialiștilor Secției Agricultură și Alimentație, dar și a agricultorilor arată că în acest an se așteaptă o recoltă înaltă. La moment, orzul de toamnă și primăvară, mazărea și rapița practic au fost recoltate în totalitate.

  În cadrul discuțiilor cu agenții economici s-a tras atenția la respectarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă, la respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor în această perioadă. Marea problemă afirmată de agricultori este prețul mic de achiziție a producției recoltate care nu acoperă sinecostul , mai ales că majoritatea lor muncesc din credite și își fac griji pentru achitarea lor.

  Mai multe fotografii