Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La data de 3 martie curent, Direcția Agricultură și Alimentație în parteneriat cu AO „Cutezătorul”, au organizat  seminarul informativ  la care au participat 36 de producători agricoli.

  Seminarul a început cu un cuvânt de salut din partea dlui Fusu Veaceslav, vicepreședintele raionului și dlui Motelica Valeriu, șef Direcția Agricultură și Alimentație, care a prezentat invitații întrunirii, accentuînd că scopul seminarului este familiarizarea fermierilor cu particularitățile tehnologice de cultivare a culturilor de cîmp în condițiile anului curent cu utilizarea tehnologiilor performante reieșind din metodele de analiză a solului și a apei.

  • 0
  • 1
  • 2

  Domnul Boris Boincean, doctor habilitat în științe agricole, profesor cercetător (ICCC„ Selecția”) a prezentat o informație amplă, privind situația meteorologică, rezervele de umiditate productivă în sol, starea fitosanitară a culturilor cerealiere și rapiță începând cu perioada din toamnă și până în prezent. În discursul său dl profesor a atras atenția producătorilor agricoli despre starea culturilor de toamnă, utilizarea atentă a fertilizanților , produselor de uz fitosanitar  cu prezentarea diferitor scenarii de soluționare a cazurilor în dependență de gradul de rărire a cîmpurilor.

  În continuare, dl Purice Alexandru, șeful laboratorului „BiolabTest” a relatat participanților despre importanța analizelor solului și a apei, care este o verigă importantă în menținerea fertilității solurilor, sănătății plantelor, eficacității utilizării produselor de uz fitosanitar cu utilizarea eficientă a  fertilizanților și monitorizarea cantității și tipului de îngrășăminte.

  Informația privind noile tehnologii în agricultură prin utilizarea dronelor, ce ține de  agricultura de precizie, care este un tip de agricultură inovativă, bazată  pe noile tehnologii, și au drept scop eficientizarea procesului agricol  prin metoda utilizării dronelor și anume : monitorizarea aeriană a culturilor agricole, analiza aeriană a indicilor vegetali, evaluarea daunelor, tratarea culturilor agricole cu produse de uz fitosanitar, analiza solului etc.a fost prezentată de dl Camerzan Victor, reprezentant „SRL ElitAgrotehnologie”. La fel participanții la seminar au avut parte și de oferte din partea companieii privind achiziționarea dronelor.

  Spre finele seminarului a urmat o rundă de întrebări și răspunsuri. 

Mai multe fotografii