Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Recent, Direcția Agricultură și Alimentație a organizat , în satul Albinețul Vechi, un seminar informativ pentru producătorii agricoli, cu participarea a 25 de persoane.

  În cadrul seminarului Domnul Boris Boincean, doctor habilitat,  profesor, directorul ICPCC„Selecția”, a prezentat diverse aspecte privind particularitățile semănatului de toamnă a culturilor cerealiere, reieșind din condițiile anului curent. Dumnealui a accentuat despre respectarea termenului de semănat, care depinde de umiditatea și modului de prelucrare a solului, densitatea plantelor, fonul de fertilizare și metodelor de tratare a semințelor cu produse de uz fitosanitar

  În continuare Domnul Victor Arpintin, director SRL„Agrodronservicii”, a prezentat o informație ce ține de  agricultura de precizie, care este un tip de agricultură inovativă, bazată  pe noile tehnologii, și au drept scop eficientizarea procesului agricol  prin metoda utilizării dronelor și anume : monitorizarea aeriană a culturilor agricole, analiza aeriană a indicilor vegetali, evaluarea daunelor, tratarea culturilor agricole cu produse de uz fitosanitar, analiza solului etc. Posibilitățile dronelor au fost demonstrate producătorilor prin efectuarea zborurilor demonstrative cu diferite tipuri de senzori în dependență de datele pe care le dorim să le obținem.

  La finele seminarului a avut loc o rundă de întrebări și răspunsuri, s-au făcut schimb de opinii pe marginea subiectelor discutate.

Galerie foto