Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  A început campania de recoltare a cerealelor de grupa II-a. Specialiștii Direcției Agricultură și Alimentație împreună cu vicepreședintele raionului Fălești Veaceslav Fusu, au efectuat o vizită de lucru în gospodăriile agricole CAP „Agrovlada Prim” din com. Albinețul Vechi și SRL „Agrogîrla” s.Năvîrneț unde se efectuau lucrari de recoltare a floarea soarelui.

  Scopul vizitei a fost monitorizarea procesului tehnologic de recoltare, evaluarea pagubelor provocate culturilor agricole de ploile abundente, grindină și vijelie din vara curentă care au redus volumul recoltei, respectarea asolamentului pentru funcționarea durabilă a solurilor.

  La fel, specialiștii Direcției Agricultură și Alimentație, s-au deplasat în primăria  com. Albinețul Vechi pentru verificarea corectitudinii modului de evidenţă şi ținere a registrelor contractelor de arendă a terenurilor agricole între agenții economici și persoanele fizice.

  Ca recomandare a fost menționată obligativitatea de reînnoire a registrului și totalizarea informației, conform H.G.228 din 24.04.2019 .

Mai multe foto