Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  Direcția Agricultură și Alimentație de comun cu AO ”CUTEZĂTORUL” au organizat Ziua Cîmpului la lotul demonstrativ de comportare și testare a hibrizilor de floarea soarelui, porumb și sorg din satul Mărăndeni.

  Lotul demonstrativ respectiv a fost creat în cadrul școlii de câmp pe terenurile agricole ale SRL "Agro-Papuros" din satul Mărăndeni. La ea au participat 20 de fermieri si producători agricoli din mai multe localități rurale.

  • zc2021_1
  • zc2021_2
  • zc2021_3

Beneficiarii evenimentului împreuna cu experții au evaluat dezvoltarea culturilor, reieșind din condițiile climaterice ale anului curent.

  Caracteristica hibrizilor, 8 de floarea soarelui, 18 porumb si 4 sorg, productivitatea lor, rezistența la boli, la secetă și ploi a fost prezentată de către Alexandru Nirean și Andrian Besarab, reprezentanți ai companiei producătoare de semințe ”LIDEA”, ce au pus la dispoziție semințele.

  Școala de câmp a fost creată cu susținerea Federației Agricultorilor din Moldova (FARM) și proiectului ”WE EFFECT” de către AO "CUTEZĂTORUL", in colaborare cu compania ”LIDEA”, Direcția Agricultură și Alimentație a Consiliului raional Fălești și SRL “Agro- Papuros”.

  Conform  agendei, Domnul Valeriu Motelica, șef a Direcției Agricultură și Alimentație, Domnul Alexandru Fusa consultant regional al AO “CUTEZĂTORUL” și Domnul Mihail Goncearenco,  conducătorul gospodăriei agricole SRL "Agro-Papuros", au raportat situația privind utilizarea tehnologiilor agriculturii conservative pe terenurile agricole ale SRL “Agro-Papuros” cât și pe lotul demonstrativ.