Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 9 iunie curent,  specialiștii din cadrul Direcției Agricultură și Alimentație de comun cu reprezentanții  Cercului  Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” au organizat un seminar informativ pentru agricultorii raionului Fălești pe câmpurile experimentale ale instituției științifice cu scopul de a familiariza producătorii agricoli cu ultimele realizări în domeniul ameliorării culturilor de toamnă.

  Domnul Boris Boincean, doctor habilitat, directorul Institutului, a prezentat celor prezenți  o informație amplă privind rezultatele experiențelor de lungă durată pe asolamente și culturi permanente, pe diferite sisteme de fertilizare, în care s-a constatat despre posibilitatea reală de reducere a cheltuielilor de producere la respectarea întregului sistem de agricultură.

  • sem-agr_1
  • sem-agr_3
  • sem-agr_4

  Despre sistemul integrat de măsuri pentru protecția culturilor de câmp a relatat Domnul Vronschih Mihail, doctor habilitat.

  În continuare colaboratorii științifici a Institutului, Doamna Chișca Maria și Domnul Postolati Alexei au prezentat pe loturile experimentale soiurile de grâu și orz de toamnă de selecție locală, care în comparație cu cele de origine din diferite țări din Europa nu cedează în productivitate, dar și în unele cazuri chiar și le depășesc.

  La finele seminarului a avut loc o rundă de întrebări și răspunsuri, s-au făcut schimb de opinii pe marginea subiectelor discutate și s-a convenit , că asemenea colaborare între producători și ICCC „Selecția” să continue și pe viitor.