Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Pe parcursul săptămânii curente, specialiștii din cadrul Direcției Agricultură și Alimentație au efectuat o vizită de lucru privind mersul lucrărilor de pregătire și însămânțare a solului, cât și alte procedee tehnologice petrecute la moment în gospodăriile agricole din comuna Hiliuți, raionul Fălești.

În gospodăriile țărănești ”Bortă Ion” și ”Vilimid Agro”, la momentul vizitei se efectuau lucrări de prelucrare a solului și semănatul porumbului. În cadrul vizitei sa discutat despre impedimentele întâlnite în procesul de executare a proceselor agricole, despre importanța respectării normelor tehnologice implementate în agricultură, despre performanțele obținute în activitatea agricolă, despre utilizarea fertilizanților și protecția solului.

În cadrul vizitei de lucru în gospodăriile agricole SRL ”Agropompa Prim” (comuna Pompa) și SRL ”Agropopuros” (satul Mărăndeni), unde lanurile semănate cu cultura sfeclei de zahăr au fost afectate în urma vânturilor puternice din data de 8 mai curent, suprafața afectată constituie circa 20-60 procente din suprafața totală.

Putem spune ca procesul de semănat a culturilor de primăvară se petrece la timp și în condiții climaterice favorabile.   

Galerie foto