Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

În cadrul  informării și familiarizării cu tehnologii  performante de creștere a ovinelor și caprinelor, joi 18 februarie curent, Direcția Agricultură și Alimentație a organizat o vizită de studiu a deținătorilor de aceste specii de animale la ferma de caprine de rasă din SRL„Gifis-Farm” din satul Hîncești la care au participat 22 de fermieri.

Cei prezenți au fost salutați de vicepreședintele raionului Domnul Veaceslav Fusu și șeful Direcției Agricultură și Alimentație Domnul Valeriu Motelica, care au prezentat o analiză succintă de  dezvoltare a sectorului zootehnic, mai cu seamă ce ține de ramura oieritului.

Despre condițiile necesare pentru obținerea autorizației sanitar-veterinare a stânelor și fermelor, care nu dețin acest document și a altor prevederi ale legislației în vigoare a relatat Domnul Ruslan Panțîru – reprezentant al direcției teritoriale siguranța alimentelor Fălești.

Prescripțiile  legislației ce țin de depozitarea gunoiului de grajd, condițiile de neutralizare a deșeurilor de origine animală etc. au fost relatate de inspectorul din cadrul Inspecției pentru protecția mediului Fălești Doamna Irina Ursu.

În continuare Domnul Gheorghe Pantea, directorul executiv a fermei de caprine a  adus la cunoștință celor prezenți despre istoricul înființării fermei, procedurii de procurare din Franța a caprinelor de rasa Saanen, productivității de lapte, înzestrării cu tehnică și utilaj pentru mulsul automatizat,  aprovizionării cu nutrețuri și a raționului de hrană. 

Fermierii au rămas impresionaţi de cele văzute la ferma sus menționată, au ridicat diverse întrebări și au primit răspunsuri pe marginea problemelor puse în discuție.

  Galerie foto