Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

  La 15 septembrie  curent, vicepreședintele raionului domnul Veaceslav Fusu, însoțit de specialiștii din cadrul  Direcției Agricultură și Alimentație au efectuat o vizită de lucru privind monitorizarea  minifermelor din comuna Egorovca.

 

  Gospodarii de la 2 miniferme din satul Ciuluc  cresc 50 capete bovine, dintre care 23 mulgătoare, altele 13 la creștere, la Egorovca- 26 capete  bovine, pentru producerea laptelui cît și creșterea pentru carne.

  Toți crescătorii de bovine se confruntă  cu problemele : adăpatul vitelor (lipsa de apă) din cauza secetei hidrologice ce s-a abătut în acest an, prețul redus la realizarea laptelui cât și colectarea nutrețului.

  Zootehnia este o ramură a agriculturii complicată, dar foarte necesară pentru aprovizionarea populației cu lactate și carne, lipsa  subvențiilor de la stat pentru sectorul  zootehnic, perfectarea  actelor pentru înregistrarea unei gospodării țărănești.

  Reprezentanții Consiliului raional acordă permanent suport informațional și metodologic, cât și să organizeze seminare de informare și instruire privind creșterea abilităților în tehnologiile  avansate  în zootehnie. 

Galerie foto