Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Stimați concetățeni!

Dragi locuitori ai raionului Făleşti!

Cu prilejul Zilei Independenței Republicii Moldova, adresez sincere felicitări cu urări de bine, prosperare, pace și bunăstare! 

Fiecare sfârșit de vară ne întoarce în timp și ne amintește de voința neamului nostru, care și-a redobândit suveranitatea și independența, ne amintește de unde am pornit, cum am evoluat,   și ce  am reușit.

Este o sărbătoare importantă pentru afirmarea statalității, independenței și suveranității țării noastre, este un prilej de a reconfirma aspirațiile noastre de a deveni un stat bazat pe valorile libertății și democrației, este ziua care trebuie să consolideze societatea în aspirațiile de edificare a unui stat liber și prosper. 

Astăzi, marcăm cea de-a 29-a aniversare a proclamării independenței Republicii Moldova, stat tânăr, dar cu o statalitate veche.  

Ziua de 27 august este ziua în care Republica Moldova arborează drapelele în semn de Sărbătoare Națională   - Ziua Independenței. Această va rămâne pentru totdeauna înscrisă  în paginile istorice ale edificării statului nostru, semnificând aspirația poporului moldav la autodeterminare și libertate. Independența înseamnă muncă, educație, demnitate, creând noi oportunităţi pentru dezvoltarea ţării pe cale democratică şi pentru promovarea economică în beneficiul cetăţenilor. Doar prin cetățeni, patrioți ai țării, vom reuși să situăm statul nostru la înălţimea opţiunii sale istorice pentru ca acesta să devină un stat al prosperităţii, păcii, unităţii şi bunăstării.

Astăzi constatăm cu satisfacţie, că, trecând prin anumite ispite, rezistând cu cinste şi virtute tuturor provocărilor timpului , cetăţenii noștri au demonstrat că sunt capabili să edifice un Stat Suveran. 

Îmi exprim recunoştinţă faţă de toţi cei care au stat la originea dezvoltării Republicii Moldova ca stat de drept şi au făcut faţă provocărilor timpului, manifestând fidelitate şi credinţă la apărarea valorilor supreme ale Republicii Moldova – suveranitatea, independenţa şi integritatea teritorială a ţării. 

Să ne mândrim cu Țara Noastră, să ne păstrăm identitatea națională și să o transmitem din generație în generație, iar aniversarea sfintei sărbători  să Vă de-a un nou imbold dragostei şi credinţei de tot ce avem mai scump - Republica Moldova - ţară a urmaşilor urmaşilor, după cum spunea slăvitul Domnitor Ştefan Cel Mare şi Şfînt.

Vă doresc să aveți parte de pace, sănătate, succese și realizări remarcabile în activitatea zilnică, iar patriotismul faţă de Republica Moldova să devină impulsul fiecărei acţiuni desfăşurate întru prosperare și un viitor fericit!

               Doar împreună vom construi o Moldovă integră, pașnică și prosperă!

Cu înaltă considerație,
Sergiu FÎNTÎNA, Președintele raionului Fălești