Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

Dragi colegi!

dr rm  La  27 aprilie, sărbătorim Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova – Tricolorul – simbolul național al țării noastre care în 1990 a fost desemnat oficial Drapel de stat al Republicii Moldova de către deputații primului Legislativ.

Din numele Administrației  raionului,  Vă adresez cele mai sincere urări de bine, dorindu-vă tuturor bunăstare și energie creatoare în eforturile conjugate pentru prosperarea și progresul Republicii Moldova.

  Drapelul de Stat simbolizează trecutul, prezentul și viitorul statului moldovenesc, reflectă principiile lui democratice, tradiția istorică a poporului, egalitatea în drepturi, prietenia și solidaritatea tuturor cetățenilor republicii. Tricolorul este arborat pe edificiile instituțiilor oficiale ale statului, la ceremonii și solemnități, și însumează toate aspirațiile spre libertate și democrație ale cetățenilor noștri, de afirmare plenară și consolidare a statalității Republicii Moldova.

  Ne mândrim de faptul că, autorul stemei de stat este regretatul Gheorghe Vrabie, originar din satul Călinești, raionul Fălești. El a fost un artist plastic și grafician care a fost decorat cu cea mai înaltă distincție de stat a Republicii Moldova — „Cavalerul Ordinului Republicii".

Cu înaltă considerație,

Viorel BABII, președintele raionului Fălești