Actualităţi  

   
baner apa canalizare
logo presedentia
logo parlament
logo guvern
rsal
dgaspfcf
ANDNORD
CEC
diasp
ast fl 3

mes 1  Dragi locuitori ai raionului, sărbătorile pascale ne oferă tuturor prilejul de a retrăi, împreună cu cei dragi, emoția Învierii Domnului, de a restabili și fortifica valorile și tradițiile creștinești, ele ajutându-ne să ne purificăm sufletește deschizându-ne astfel calea spre mântuire.
   Minunea Învierii reprezintă simbolul iertării, pocăinței și al înălțării spiritelor spre lumină, care ne insuflă credință, speranță și dragoste.
   Semnificația sărbătorilor pascale urmează a fi confirmată zi de zi de fiecare dintre noi prin gesturi de compasiune, caritate și solidaritate cu cei din jur. Să trăim împreună cu toții bucuria de a dărui, de a ierta și de a păși cu încredere în ziua de mâine.
   Paștile ne învață să oferim Lumină din Lumină, să avem mereu drept cei mai devotați însoțitori Credința, Nădejdea și Dragostea.
  Aidoma mijlocului de primăvară în care este marcat, Pastile ne oferă speranța existenței și posibilității unei înnoiri, unei curățenii unanim înțelese și acceptate.
  În acest context Vă doresc, dragi cetățeni, ca sărbătoarea divină să reverse asupra Dumneavoastră belșug și bunătate, să vă alunge din inimi tristețea,  durerea și necazul și să vă umple sufletele și casa cu lumină binecuvântată.
   Să aveți parte de împliniri sufletești și bucurii aduse de cei dragi. Iar capacitatea și dorința de a dărui, de a sprijini, de a înțelege, de a îndruma, de a vă ierta aproapele să nu vă părăsească nicicând.
  Fie ca marea sărbătoare  a tuturor creștinilor să ne găsească pe noi toți mai buni și mai aproape unii de alții, iar bucuria și lumina Învierii Domnului să triumfe în sufletul fiecăruia dintre noi.
   În noaptea divină  a Învierii să ne ajungă puteri pentru a ierta și a cere iertare, pentru a alunga gândurile triste și a le aduna pe cele optimiste, iar germenii Bunăvoinței și a Binelui să dea roadele spirituale și materiale, pe care le merită generația de azi și de mâine.

Sărbători fericite și Hristos a Înviat!

Iraida Bînzari
Președintele raionului Fălești